Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italie. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italie. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants.
Dit boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carriere als sterrenchef van zijn restaurant in Modena. Verdeeld over vier hoofdstukken, worden de inspirerende gerechten, de ingredienten en technieken beschreven. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld. Stefano Graziani en Carlo Benvenuto verzorgden de schitterende fotografie.
Bottura's werk is zo verrassend dat de Engelsen lachend zeggen: Never Trust a Skinny Italian Chef. Wij noemen het de meester die van koken kunst maakt en zich laat inspireren door zijn omgeving en de kunst.
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 306
Verschijningsdatum: 13-07-2017
Verschijningsvorm: gebonden