Dit boek beschrijft een gestructureerde aanpak om te komen tot optimale voedingszorg. Het is bedoeld voor dietisten in de eerste- en tweedelijnszorg en voor studenten. Het boek draagt bij aan de professionalisering van de dietetiek in Nederland en Vlaanderen.
Evidence-based dietetiek is een belangrijk onderdeel van het dietistisch zorgproces. Het is een transparante beroepsuitoefening waarbij het verlenen van professionele voedingszorg gebaseerd is op informatie uit het beste wetenschappelijke onderzoek, de kennis en ervaringen van de dietist en situatie, waarden en voorkeuren van de patient. Door deze gestructureerde aanpak komen dietisten samen met de patient tot de best passende behandeling.
Deze vierde druk van Evidence-based dietetiek. Principes en werkwijze gaat in op de vijf stappen van evidence-based dietetiek. Iedere stap is uitgewerkt in een apart hoofdstuk: het formuleren van een duidelijke vraag, het zoeken en vinden van wetenschappelijke bronnen, het beoordelen van de kwaliteit van bronnen, en het implementeren en het evalueren van de behandeling. Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreert het boek hoe professionals de vijf stappen kunnen toepassen.
De auteurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van evidence-based dietetiek. Ze werken als dietist of zijn betrokken bij toonaangevende onderzoeken op voedingsgebied, werkzaam in academische ziekenhuizen en/of als docent.
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 167
Verschijningsdatum: 26-02-2024