Inloggen
Winkelmandje

Vanaf € 17,50 gratis verzending

U ziet onze winkelvoorraad

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
69,95
Zet op verlanglijst

Verschijningsdatum -> onder de artikelomschrijving

Indien voor 18.00u besteld: Levertijd; 1-2 werkdagen
Toevoegen aan favorieten
  • Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
  • Bijna altijd een scherpe prijs voor kantoorartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 17,50 (Binnen NL)
  • Retouren na mailoverleg met de winkel
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

Dit leerboek helpt kennis over voeding toe te passen in preventie en behandeling. Het richt zich vooral op praktiserende en aankomende artsen, dietisten, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Voeding speelt op velerlei manieren een belangrijke rol tijdens ziekte. De epidemiologie van ziekten en de rol van voeding, zowel in preventie als behandeling, is verschoven en de daarbij behorende voedingsadviezen zijn meebewogen. Zo komen suikerziekte, hart- en vaatziekten en kanker meer voor in een zwaarder en ouder wordende populatie. Behandelingen zijn verbeterd, ziekenhuisopnames werden korter en de poliklinische zorg is veel belangrijker geworden. Ondanks het feit dat voeding steeds relevanter wordt in de moderne geneeskunde, zijn er lacunes in de voedingskennis van de dokters van vandaag en de dokters van morgen.

Vooraanstaande artsen, wetenschappers, dietisten, paramedici en andere experts werkten mee aan deze uitgave. Tevens is dit boek niet alleen geschreven voor, maar ook door studenten geneeskunde. Het is onze nadrukkelijke bedoeling om het boek in de toekomst actueel te houden en aantrekkelijk voor hen die hun kennis wat betreft voeding willen vergroten.

Leerboek voeding is opgebouwd uit zes thema's. Achtereenvolgens zijn dat de fysiologie van voeding, nutritional assessment, aan voeding gerelateerde aandoeningen, klinische voeding, voeding en preventie, voeding en ziekte, en voedingsonderzoek. In totaal telt het boek 52 hoofdstukken. Die zijn in het algemeen kort en vatten de kern van elk onderwerp samen. Bij verschillende onderwerpen krijgt de lezer verdieping in tekst, boxen en figuren. Ook is er een online omgeving met extra informatie. 

De redactie was in handen van internist-endocrinoloog Maarten Soeters, dietist-onderzoekers Nicolette Wierdsma en Hinke Kruizenga, en maag-darm-leverarts Gerd Bouma.


Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 769
Verschijningsdatum: 09-06-2023

Specificaties

MerkBOHN STAFLEU VAN LOGHUM
CategorieOverig
Tags 2200119239515 9789036828673
EAN Code
Per STUK:2200119239515
Per STUK:9789036828673
Artikelcode0011923951
VerpakkingSTUK

Stel een vraag over dit artikel

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen