Artikelomschrijving
Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu
zijn in China geboren maar groeiden in Australie op.
Moesten zij zich vasthouden aan de culinaire tradities
van hun ouders of inburgeren in de keuken(s) van
Australie? Of bewandel je een nieuwe weg waarbij
smaak zwaarder weegt dan authenticiteit? Chinese-ish
is een ode aan de samensmelting van cultuur en
identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke
gerechten.
Leer de basis van de Chinese keuken kennen: technieken
als rijst koken, goede dumplings en diverse
Chinese bouillons maken. Lees over tips & trucs en
handige adviezen over minder bekende ingredienten.
Krijg inzicht in welke ingredienten je makkelijk kunt
vervangen of weglaten en welke juist niet en ga aan
de slag om succesvol chinese-ish te koken.
Van krokante mihoenpannenkoeken, kip met gefrituurde
basilicum en szechuanpeper of 'miljonairsrijst'
en 'drie aardse schatten'. Maak geroerbakte
knoflookscheuten met ibericoham of Chinese snacks
die een beetje raar lijken zoals szechuan worstjes
met koriander- en muntblaadjes op witbrood. Maak
feestmaaltijden voor grote gezelschappen of eenvoudige
gerechten voor een persoon. Sluit een maaltijd af met
'custardtaartjes voor valsspelers'.
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 224
Verschijningsdatum: 13-09-2022