Artikelomschrijving
Wokken is een onderschatte kunst: het gaat om de
balans tussen smaken en structuren, de juiste hitte,
snij- en roerbaktechnieken en de volgorde van de te
wokken ingredienten. Wie het wokken goed onder
de knie heeft, zet in een mum van tijd verrukkelijke
Aziatische wokgerechten op tafel.
In Wok! lees je alles over diverse roerbaktechnieken
die echt bepalend zijn voor het eindresultaat, krijg je
meer inzicht in de balans in texturen van verschillende
ingredienten en uiteraard in smaken. Maak kennis
met de 'wokklok', een handig instrument om
ingredienten in de juiste volgorde te gebruiken en
ga aan de slag.
Met recepten uit China, Thailand, Vietnam, Korea,
Japan, Indonesie, Singapore en Maleisie maak je een
keur aan verrukkelijke wokgerechten. Maak vegan
chow mein uit China of Thaise kippenvleugels in
vissaus. Serveer een snelle pho met kip uit Vietnam
of een nasi lemak uit Maleisie. Met een toegift aan
lekkere bijgerechten zoals salades van silken tofu of
met groene papaya, condimenten en meer.
Wok!
Aziatische
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 208
Verschijningsdatum: 07-07-2022