Inloggen
Winkelmandje

Vanaf € 17,50 gratis verzending

U ziet onze winkelvoorraad

Amsterdam Cook Book -Tradition food, recipes and st ories of Holland's capita Noe, Frank

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
13,51
Zet op verlanglijst

Verschijningsdatum -> onder de artikelomschrijving

Indien voor 18.00u besteld: Levertijd; 1-2 werkdagen
Toevoegen aan favorieten
  • Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
  • Bijna altijd een scherpe prijs voor kantoorartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 17,50 (Binnen NL)
  • Retouren na mailoverleg met de winkel
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

Engelse editie van het Kookboek van Amsterdam:

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente.
Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingredienten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.

Amsterdam Cookbook Amsterdam has a truly vibrant culinary tradition. One of its key shapers were the Jews, who had fled from other parts of Europe to find refuge in the city. We can trace Jewish influences in the half-and-half sandwich (liver and preserved meat), the outstanding pickles and the beef sausage that are so beloved in Amsterdam.
That is not all that Amsterdam came up with, though: it has long been celebrated for its many jenever and liqueur distilleries. The Amsterdam meatball originated in one of the city's best-known neighbourhoods. The stratenmakertje is a lunch roll for heroes. Amsterdam cement is edible, and "Amsterdam crusts" are gingerbread shapes. But to be a true Amsterdammer of Amsterdammers, you have to pop down to the herring cart to eat a diced raw fish. This Amsterdam Cookbook takes you on a deft culinary-historical tour hrough the Dutch capital.
Taal: eng
Aantal pagina's: 80
Verschijningsdatum: 19-03-2018

Specificaties

Merk79326 Import
CategorieKeuken per land en streek
Tags 2200106232406 9789082347593 9082347598
EAN Code
Per STUK:2200106232406
Per STUK:9082347598
Per STUK:9789082347593
Artikelcode0010623240
VerpakkingSTUK

Stel een vraag over dit artikel

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen