Artikelomschrijving
Het Kookboek van Den Haag is een boek voor Hagenaars en Hagenezen. Liefhebbers van 'ein braudje e met ui op ut Reswekseplen'. Of van het typische Haagse bluf , dat inderdaad niet veel meer is dan 'gebakken lucht'. En denk aan een beschuitstuitah met zalluf of de bekende Haagsche kakker. Den Haag is echter ook tempo doeloe, vandaar frikadel panggang en andere Indische gerechten. De Scheveningse inbreng is natuurlijk vis en vanwege de aanwezigheid van het hof ontbreekt Paleisbanket niet, net als de befaamde Haagse Hopjes.
Het Kookboek van Den Haag is een nostalgisch boek voor Hagenaars en Hagenezen, die twee inwonersgroepen die beide zo verknocht zijn aan de residentie. De recepten gaan vergezeld van verhalen en anekdotes achter het gerecht, en daarmee is dit niet alleen een kookboek maar ook een lekker leesboek. En ook voor toeristen die een origineel souvenir zoeken.
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 80
Verschijningsdatum: 19-04-2023