Inloggen
Winkelmandje

Vanaf € 17,50 gratis verzending

U ziet onze winkelvoorraad

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
25,00
Zet op verlanglijst

Verschijningsdatum -> onder de artikelomschrijving

Indien voor 18.00u besteld: Levertijd; 1-2 werkdagen
Toevoegen aan favorieten
  • Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
  • Bijna altijd een scherpe prijs voor kantoorartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 17,50 (Binnen NL)
  • Retouren na mailoverleg met de winkel
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

Gekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine
Gekozen als een van de '8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat' door AFAR Magazine

Een cassoulet die een oorlog won, een crepe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuige verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien.

Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.

Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Stephane Henaut groeide op in Frankfurt en Nantes, en verhuisde later naar Londen. Daar werkte hij bij warenhuis Harrods op de kaasafdeling en kookte hij voor de banketten van de Lord Mayor van Londen. Momenteel woont hij met zijn gezin in Berlijn, waar hij in een van de beste fromageries werkt.
Jeni Mitchell was onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC voordat ze naar Londen verhuisde voor haar masteropleiding. Op haar eerste dag ontmoette ze Stephane, met wie ze vier jaar later trouwde. Jeni is docent oorlogsstudies aan King's College in Londen.


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: 17-06-2019

Specificaties

Merk61302 Import
CategorieKeuken per land en streek
Tags 2200106735587 978949203793000077
EAN Code
Per STUK:2200106735587
Per STUK:9789492037930
Artikelcode0010673558
VerpakkingSTUK

Stel een vraag over dit artikel

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen