Inloggen
Winkelmandje

Vanaf € 17,50 gratis verzending

U ziet onze winkelvoorraad

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
32,00
Zet op verlanglijst

Verschijningsdatum -> onder de artikelomschrijving

Indien voor 18.00u besteld: Levertijd; 1-2 werkdagen
Toevoegen aan favorieten
  • Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
  • Bijna altijd een scherpe prijs voor kantoorartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 17,50 (Binnen NL)
  • Retouren na mailoverleg met de winkel
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

Dit boek vertelt de geschiedenis van de familietak Vanlancker, erfgenaam van de 6de generatie van het restaurant "Chez Leon". Het volgt de atypische levensloop van een man, de huidige zaakvoerder "Mr. Rudy", die in de tijdsspanne van een mensenleven van deze onderneming het meest bezochte restaurant van Belgie heeft gemaakt.
Naast enkele anekdotes en het parcours van enkele familieleden biedt het werk de lezer een aantal specifieke recepten van gerechten die de reputatie van deze 125 jaar oude instelling hebben gemaakt.
Chez Leon... een opmerkelijke plek in hartje Brussel, Rue des Bouchers. Een unieke en authentieke sfeer. Jarenlange habitues en eendagsbezoekers ontdekken er de klassiekers van de Brusselse, Belgische en Brabantse keuken. Heel wat beroemdheden, de volledige politieke klasse en een aantal leden van de Koninklijke Familie aten er zij aan zij in een goedlachse sfeer.
Elke dag staan zijn bekende mosselrecepten, Gentse waterzooi met kip, americain prepare die in de zaal zelf wordt bereid, stoemp zoals ze nergens anders wordt gemaakt, tomate crevettes, biefstuk "Pere Leon", paling in't groen of sliptongetjes op Oostendse wijze op het menu. En om het feestmaal af te sluiten een chocolademousse, geflambeerde pannenkoeken... en we vergeten er ongetwijfeld... En dat allemaal in een typisch Brusselse 'zwanze'-sfeer.
Het boek helpt u ook de oorsprong van het eten op restaurant te ontdekken door de jaren heen, de creatie van de vrije gemeenschap van het Ilot Sacre, ook wel "de maag van Brussel" genoemd en door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed, maar ook de mytilicultuur, die heel wat minder bekend is bij het grote publiek, het bier brouwen sinds de Middeleeuwen en ten slotte de fameuze ontstaansgeschiedenis van de fritten...


Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 380
Verschijningsdatum: 22-11-2018

Specificaties

MerkImport 00505
CategorieBasis kookboeken
Tags 2200106681914 9782930974026
EAN Code
Per STUK:2200106681914
Per STUK:9782930974026
Artikelcode0010668191
VerpakkingSTUK

Stel een vraag over dit artikel

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen