Kantoorboekhandel Laan, oftewel Kantoorboek.nl
We bestaan eigenlijk al 100 jaar, want mijn overgrootvader had al een ambulante handel in boeken, maar in 2027 vieren we ons honderd jarig bestaan!
Hieronder vindt u een overzicht van onze lezingen. We gaan alle artikelen waar we voorraad van hebben of die na-bestelbaar zijn, hier plaatsen zodat u ze kunt reserveren voor afhalen of kunt laten bezorgen. Mocht u een artikel niet vinden, of twijfelt u juist of iets klopt, mail dan en u krijgt meestal dezelfde dag uw antwoord.
We hopen dat u vindt wat u zoekt, Hans Laan & Rachel de Wit

Vrijdag 6 juni 20.00u Yasmin Namavar met Verblijf en Thomas Möhlmann. Entree is gratis
Wat betekent het om ergens te zijn? In huizen, tuinen, landen – maar ook in relaties, lichamen en taal. In verblijf stelt Yasmin Namavar deze vraag steeds opnieuw in een taal die zowel rusteloosheid als bezinning oproept.
‘In verblijf schept Yasmin Namavar, ik zeg het maar gewoon, een nieuwe mythologie. Ze levert een handboek voor reizigers die op zoek zijn naar een thuis in het lichaam én een thuis in de (on)natuurlijke omgeving. Verwacht hier geen kabbelende regels. Verwacht een monument van zinnelijke en springlevende taal. Nu al het beste debuut van 2025!’ ANNE VEGTER / ‘Een droom van een debuut’ ROZALIE HIRS/ / 19,95Yasmin Namavar is psychiater. Haar werk verscheen onder andere in De Gids, Tirade, Hollands Maandblad, Poëziekrant en Trouw. Ze was finalist van de El Hizjra Literatuurprijs 2022 en won de Hollands Maandblad Schrijversbeurs 2023/2024 categorie poëzie.

Zaterdag 28 juni 16.00u Marcel van Engelen met De stad
‘Dit is de Amsterdamse geschiedenis die hoognodig geschreven moest worden. Over mensen, stenen en de stad van nu. Wat een fascinerend verhaal!’
Aan het begin van de jaren tachtig was Amsterdam er slecht aan toe. Het straatbeeld werd getekend door vervallen panden en verslaafden. De werkloosheid liep op. Inwoners vertrokken massaal, kantoren verdwenen uit de binnenstad. Tien jaar later was de leegloop voorbij. De economie trok aan en gaandeweg vond Amsterdam een nieuwe toekomst. Wijken verbeterden, fabrieken werden creatieve broedplaatsen, yuppen arriveerden, gezinnen wilden er weer wonen. Maar de laatste jaren trekt Amsterdam zoveel mensen, bedrijven en geld dat een nieuwe crisis is ontstaan. Een ‘crisis van succes’ – waarin woningnood, toerisme en economische ongelijkheid de stad voor velen onbetaalbaar en ontoegankelijk maken. In De stad laat Marcel van Engelen zien welke krachten, ideeën en mensen Amsterdam maakten tot de stad die het nu is – van het dieptepunt tot vandaag. In een boek vol kleurrijke personages – wethouders, architecten, activisten, wetenschappers, bewoners en café-eigenaren – vertelt hij hoe Amsterdam van wijk tot wijk veranderde, weer tot bloei kwam en voor nieuwe uitdagingen kwam te staan. Gratis entree.
